Dogru kaynak Dogru kaynak Video Dogru kaynak Dogru kaynak
Kategoriler

Kimya 9. sınıf-10 tane katlı oran kanunu 10 tane sabit oran kanunu

dogrukaynak Ödev-Ders » Kimya » Kimya 9. sınıf-10 tane katlı oran kanunu 10 tane sabit oran kanunu
Hit : 20042
Yükleyen : Paylasimci
Oy Ver (0) :

LİSE 1 KİMYA (KATLI ORANLAR YASASI)



Soru 1. X ve Y nin oluşturduğu I.bileşik XY II.bileşik X2Yn dir.Aynı miktar X ile birleşen I.bileşikteki Y miktarının II.bileşikteki Y miktarına oranı ½ dir.II.bileşiğin formülü nedir?

A) X2Y2
B) X4Y4
C) X2Y4
D) XY2
E) X4Y2


Soru 2. X ve Y elementlerinin oluşturduğu iki bileşikte I.bileşik XY4 II.bileşik X3Y4 tür.II.bileşiğin kütlece %10u Y olduğuna göre I.bileşiğin kütlece % kaçı Xtir?

A) % 75 X
B) % 25 X
C) % 90 X
D) % 60 X
E) % 50 X


Soru 3. Azot ve oksijen oluşturduğu iki bileşikten;
I. 7 gr N 16 gr O
II. 14 gr N 24 gr O ile birleşmiştir.
II.bileşik N2O3 ise I.bileşiğin formülü nedir?

A) NO3
B) NO
C) NO2
D) N2O
E) N3O

Soru 4. X ve Ynin oluşturduğu iki bileşikten I.sinde kütlece % 25 Y bulunuyor.II. sinde ise 4 gr X ile 1 gr Y bileşiyor.X ve Y nin
Kütleleri arasında katlı oran kaçtır?

A) B) C)

D) E) 1


Soru 5. I-NO2 II-N2O III-N2O3 IV-N2O4
Yukarıdaki bileşiklerden oksijenin sabit kütlesi ile birleşen azot kütlesi en büyük olan hangisidir?

A) N2O3
B) NO2
C) N2O
D) N2O4
E) NO
Soru 6. I. C2H4 C5H10
II. PbO2 Pb3O4
III. NO2 N2O4
IV. CaO Al2O3
Yukarıdaki bileşik çitlerinden hangisi veya hangileri katlı oranlar kanununa uyar?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) I ve II


Soru 7. X ve Y elementlerinin oluşturduğu iki bileşikten, I.bileşikte %20 X, II.bileşikte %50 X vardır. I. bileşik XY4 ise, II. bileşiğin formülü nedir?

A) X2Y
B) XY2
C) XY3
D) XY
E) X2Y2

Soru 8. XY2 bileşiğinde Xin Yye kütlece oranı 5/4 tür.X2Y bileşiğinde oranı nedir?

A) B) C)

D) E) 1

Soru 9. 25 gr X2Y3 bileşiğinde 7 gr X vardır.Buna göre 37 gr X2Y5 bileşiğinin kaç gramı Y dir?

A) 7
B) 15
C) 30
D) 25
E) 35


Soru 10. Aşağıdaki bileşiklerden hangisinin içerdiği oksijen miktarı yüzdesi kütlece en fazladır?

A) N2O
B) NO
C) N2O3
D) N2O5
E) NO2


Soru 11. A elementi Oksijen ile iki farklı oksit oluşturuyor.Birinci oksitte A % 90 ikinci oksitte % 80 oranında bulunduğuna göre katlı oranı kaçtır?
A) B) C)

D) E)


Soru 12. X ile Y den oluşan 2 ayrı bileşik için aşağıdaki bilgiler mevcuttur.
X(gr) Y(gr) Bileşik(gr)
1.Bileşik 4,8 14,4 19,2
2.Bileşik 1,2 5,4 6,6
Katlı oran kaçtır?

A) 4 B) C)

D) E)


Soru 13. A ile B den oluşan I.bileşiğin 7,6 gramında 2,8 gr A.II.bileşiğin 4,6 gramında 1,4 gr A elementi bulunmaktadır.Bu bileşikler ile ilgili aşağıdaki çiftlerden hangisi doğrudur?

I.Bileşik II.Bileşik
A) A2B A2B3
B) A2B3 AB
C) A2B AB
D) A3B4 A2B
E) A2B3 AB2

Soru 14. Bileşik X Y
(gr) (gr) (gr)
5,48 - 2
3,74 1,74 -
Çizelgeden yararlanarak katlı oranı bulunuz?

A) B) C)

D) E)


Soru 15. X2Y3 bileşiğinde kütlece oran ( )= dir.XY de aynı oran kaçtır?

A) B) C)


D) E)

Soru 16. AB2 bileşiğinin kütlece i A olduğuna göre A2B3 bileşiğinde aynı oran kaçtır?

A) B) C)


D) E)



Soru 17. X2Y3 bileşiğinin kütlece % 70 i X tir.36 gr XY elde etmek için kaç gr Y kullanılmalıdır?

A) 4
B) 8
C) 16
D) 28
E) 32


Soru 18. 220 gr P2O3 ün içerdiği P miktarı ile yeterince oksijen kullanılarak kaç gr P2O5 elde edilir(P:31 O:16)

A) 330
B) 440
C) 142
D) 284
E) 296


Soru19.

X ve Y elementleri arasında oluşan iki farklı bileşiğin grafikteki kütle değişimine göre, II. bileşiğin formülü X2Y ise, I. bileşiğin formülü nedir?

A) X2Y3
B) X3Y4
C) X4Y3
D) XY2
E) X2Y4









Soru20.




X ve Yden oluşan 3 ayrı bileşik ile ilgili kütlece değerler grafiktedir. II. Bileşiğin Formülü X2Y3 ise I. ve II. bileşiğin formülleri sırasıyla nasıldır

A) XY – X2Y
B) X2Y – X3Y8
C) X3Y – XY2
D) X2Y3 – XY2
E) X2Y – XY2





































































CEVAP ANAHTARI


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C A C B C B D B C D C E E A D E B D C B










 »2010 2011 7 SINIF MÜZİK YILLIK PLANI, »10 sınıf coğrafya topografya ve kayaçlar videolu ders anlatımı, »tarıh dersı 10 sınıf taşra ve eyalet yönetımı anlat, »dil ve anlatım11 sınıf ders kitabı cevapları, »lise sınıf arkadaşlarının mektuplaşmasına örnek, »özgün yayınevi matematik planı 3 sınıf, »11 sınıf inkılap tarihi etüt odası, »11 sınıf ingilizce workbook cevapları, »11 sınıf edebiyat yazılı soruları, »8 sınıf ingilizce etüt odası, »10 sınıf almanca ders notları, »11 SINIF TARİH kitabı cevapları, »dil ve anlatım 10 sınıf testleri, »sınıf defteri açıklama kısmına ne yazılır, »8 sınıf fen ve teknoloji 1 ünite ile ilgili değerlendirme soruları,

Yorumlar

çözümleride olsaydı iyi olurdu

Yazan: ismail | Tarih: 2012-11-25 15:02:47

bu kimyadn hiç bişe anlamıyorum ya bn

Yazan: hediye | Tarih: 2012-11-27 22:03:41

soruların nasıl çözüldüğünüde gösteririsiniz lütfenn !?

Yazan: kerem | Tarih: 2013-12-17 18:43:56

Adınız :

E-Mail Adresiniz :

Yorumunuz :

odev indir